Tiden gik og hvor blev den af? Er det langolinerne, der gnasker den i sig? Vi når dog lige at optage noget af den i vores hukommelse, hvor den ligger til stor ærgelse for nogle politikere, der er blevet nødt til at gå A.

Nå…Jeg kan vel lige så godt få det overstået: Pave Benedikt 16. valgte at abdicere den 28. februar 2013. Han vil fremover bo i klosteret Mater Ecclesiae bag Peterskirken, hvor han formodentlig fortsætter sin hobby. Efterfølgeren er Pave Frans, der, efter en infektion i teenagealderen, kun har en lunge. Det er lidt farligt med de røgelsespinde. Han er modstander af Argentinas lovliggørelse af homoseksuelle ægteskaber, men jeg skal ikke ku’ sige, om han er modstander i Italien. Pavedømmets autoritet hviler på Kristi ord til apostelen Peter: “Du er Peter, og på den klippe (petros) vil jeg bygge min kirke”. Ja…det var nok ikke lige den udlægning, jeg ville nå frem til. Så er jeg lidt mere til Niels Bohr, hvis atommodel fyldte 100 år. Den udgør grundlaget for vores forståelse af atomerne og for kvantemekanikken, med hvilken vi kan forudsige en masse egenskaber ved stof. Ta’ den Adam, Eva, slange, “jomfru” Maria og ikke mindst forfatterne. Og ligesom Adam og Eva måtte forlade Paradiset, måtte lærerne i Danmark forlade deres “Paradis”. De blev lukket ude og måtte stå på gadehjørnerne, hvor de, i konkurrence med Frelsens Hær, prøvede at hverve støtter mod den onde KL formand med pengene, Michael Ziegler. Det handler vist om at gi’ lærerne mere frihed til selv at tænke. Ligesom der ikke indgås lokale aftaler med Dansk Sygeplejeråd om, hvor mange timer sygeplejerskerne skal bruge på sårpleje. Nå, men de finder da altid ud af det, når den ene kryppe er tom. Lærernes hjemmestrikkede formand, Anders Bongo Christensen, er da også god til at spille den forsmåede part. I optikerkredse fralægger alle sig ansvaret for hans valg af briller. Jeg tror, at de er støvet op af den samme genbrugskasse hvor en anden folkeskolelærer har fundet sine, nemlig Marianne Jelved. For lige at hvile ved hendes bryster, skal da lige nævnes, at hun er gudmor til Carsten Mærsk (det gode skib). Hun knuste en flaske champagne ind i siden på Carsten og fik som belønning et Rolex til kr. 122.200 kroner. Hov! det var en af de irriterende ting, der sidder tilbage i hukommelsen. Hun må da også snart se, hvad klokken er slået. Søren Kierkegaard blev født for 150 år siden, og som alle ved er 2013 Kierkegaards år? Enten tror man på, at essensen går forud for eksistensen (lader Gud bestemme), eller også tror man på, at eksistensen går forud for essensen (så bestemmer du selv – Tak Søren). De fleste politikere ville nok ønske, at det var Gud der bestemte og derved tog ansvar for deres gerninger. Altså; Gud skrottede øremærket barsel til mænd, Gud vedtog selskabsskattelettelser. Gud sørgede for, at Christian Friis Bach (radikal udviklingsminister) trak sig, da det kom frem, at Lille Løkke let på tå rejste på allerførste klasse, når han skulle kigge ned på klimaet gennem GGGGGGI brillerne. Og Gud kan ikke li’, at justitsminister Morten Bødskov lyver om Pia Kjærsgaards lidt datoforskubbede handel i Pusherstreet. PETs (små søde dyr med pels) chef, Jakob Scharf, fik et dyt i bamsen og stoppede tidligere end pensionen og den nye chef blev Jens Madsen udtaler, at han er glad for tilliden (hmmm? – lad os nu se, hvad Gud mener). Udenrigsminister Viggo Søvnig forlader Tinget pga. dårligt helbred og Holger K. overtager ledelsen af verden udenfor sålænge han kan se ud under øjenlågene. Farisæren Jesper Petersen fra SF skifter til S…et stort skridt mod højre. Annette Vilhelmsen giver en million til Huset Zornig før ansøgningsfristen til puljen var udløbet, så nu tror jeg også, hendes stemmer er på kanten. Karen Hækkeløb overtager vægtskålen. Jonas Dahler ned i Skat og Dan Jørgensen tjekker fødevarerne fremover. Vi tak-ker dig Helle Thorniøjet og Gud. En fremragende tilbagegang.

Kongehuset består jo af helt almindelige mennesker, der tjener til livets ophold gennem hårdt arbejde, flid og snyd. Prinsess Isabella begyndte i børnehave, Margrethe og prinsgemalen laver ‘Pas De Deux Royal’ [2 kgl. patter] på Aros, begge åbnede Den blå Planet, hvor prinsgemalen kastede sin kærlighed på en plyshaj…hmmm? DU kan også købe én på Bamsekram.dk til 139,- kroner. Dens tænder er bløde og ganske ufarlige, hvis man stikker noget derind. Prins Nikolai(..,-) blev konfirmeret og hele familien kom til gratis middag. Kronprins Frede deltog i en ironman, hvor han kom i mål efter 10 timer, 45 min, 32 sek. (den længste arbejdsdag i 2013). Kronprinsesse Mary (opkaldt efter Rasmus Klump skib) holdt tale om ligestilling foran 60.000 tilhørere i New York. Hun nævnte dog ikke prinsgemalen, der rangerer som nr. 7 efter hundene.

Den anden del af underholdningsbranchen er jo radio og tv. Her flød Only Teardrops ned ad Emmelie de Forest buttede ungpigekinder, da hun, på bare tæer, vadede lige ind i danskernes hjerter. Hun mener selv, at være være tipoldebarn af den berømte britiske dronning Victoria som blev skaberen af den store udvidelse af det britiske imperium. Senere var der en lille forsmået tysk kunstner med sjovt overskæg, der også prøvede at “udvide” sit imperium. Tja, der er ikke langt fra udvide til besætte. Summasummarum kom Emmelie forrest og vi får det næste Melodi Grand Prix i DK. Alle havde en holdning til den næste UNDERholdning. Hader dans eller Vild med dans…og for dem, der hadede dans, så de en mulighed for at spænde ben i næsten alle dansetrin. Vi vil alle huske Uffe, Karina, Mie, Mads, Matthias, Mie, Mathilde, Thomas, Malene, Mette, Michael, Mads, Claudia, Charlotte, Marc, Maria, Morten, Claes, Le, Frederik, Sofie….og rosinen i den store pølseende: ALLAN, der gang på gang scorede i sit “stiveste” puds. Problemet var nok, at han gik efter bolden istedet for kvinden. Og ikke at forglemme Vild med SVANS dommerne, Hüppe lille Werner, Anne laxsko og Britt Benspænd, der med deres bordtennisbats gav point, så vi alle ku’ forstå det.

Frisørens replik: Hold da op, sikke et vejr, wa? Vi fik et kuldechock i marts med snevejr og storm. Bornholm fik de koldeste dage i 26 år. Det er jo en trøst, når hr. Kofoed skovler en 50 meter lang indkørsel. I juni væltede tusindvis af lynnedslag sammen med skybrud ind over landet. Sommeren var sommer som i gamle dage med varmebølger, der slikkede vores kroppe dag og nat. De toppede i Karup med 33,3 grader (opserveret ved udblæsningen på en F16 – tror jeg). Oktoberorkanen brølede med op til 53,5 m/sek. og pressede næsten al vandet over til Sverige. I Roskilde registrerede de to meter over daglig vande, så de var lige ved at søsætte vikingeskibene igen. Jeg kørte hjem fra Klitmøller i orkanens epicenter, gennem tre væltede kæmpegraner og så to store lastvogne lægge sig BONK på siden. Det var for at undgå en større orkan derhjemme 😉

Og så var der jo spændingen, som ingen af os kunne holde ud. Tre ugers konkurrence mellem de 86 smukkeste kvinder i verden. Og valget faldt selv-følgelig på den 25-årige Gabriela Isler fra Venezuela. Deltagerne i Miss Universe er alle mellem 20 og 27 år, og de unge kvinder skal være singler, barnløse og ikke gravide….“Vi sejler i forsvaret”. ”Vi skal være cool i angrebet”. “Vi skal banke bolde ind”. “Vi skal pulveriserer modstanderen”…Nu siger de godt nok “VI”. Jeg er glad for MIN EM-bronchemedalje (især når det er 42 års siden, jeg sidst spillede håndbold). Kyllingen viser sig at være en rigtig kylling…Michael Rasmussen sidder og hakker i det med sit røde næp for at udglatte flere ord i hans bog om Gul Feber og derved undgå at komme for hanedommeren med den store stygge kam til hans hår.

Og vores verden: Syrien (borgerkrig), Ægypten (borgerkrig), Nord Korea (undertrykkelse), Tyrkiet (korruption), Afghanistan (krig), De Forenede Arabiske Emirater (undertrykkelse), Grækenland (statsbankerot), Italien (Berlusconi), Rusland (Vladimir Putin, Greenpeace, Pussy Riot), Columbia (5 mio. fordrevne flygtninge) Kina (Forsvarsbudget: 663 milliarder kroner), Indien (Homoseksuelle kan få op til 10 års fængsel), Australien (Forbud mod homovielser), Libyen (krig mellem rivaliserende bander), Zimbabwe (Robert Mugabe, gen-
valgt, parlementvalget foregået retmæssigt), Mali (islamistiske oprørere raserer stadig), Somalia (pirateri), Tunesien (overgangsregering til hvad?), Irak (militante grupper og selvmordsbomber), Tyskland (400.000 reg. prostituerede) USA (359 masseskyderier) Danmark (ytringsfrihed)…Det var nu betryggende at se verdens største magthavere møde op til ceremonien ved Nelson Mandelas død og rose ham for hans store fredskamp. “Og skal vi ikke sidde sammen og ta’ et selfie?”[selvfed]…siger Helle Thorniøjet til Baracktime fra Honolulu. Fred være med dem.

“Jeg hader jeres tørklæder og jeres koraner”. Uhadada, vi elsker Yahya Hassan, som hader dem, vi også hader. Den meget sure digter på 20 år er i mine øjne en arrogant postteenager, der sælger julebøger uden andet indhold end forøget aggresivitet på tryk. Så er der Edward Snowden og hans eksplosive NSA leaks, der er mellemlandet i Rusland for at se hvordan Gods own Country vil ta’ imod ham. Og Guds tilgivelse beror på, at vi vedkender os vor synd, beder om tilgivelse og modtager den. Ta’ den NSA!

Almen viden: Stuepiger i Singapore får nu ret til en fridag om ugen…bare den ide ikke forplanter sig til vores område. Og Hardangerbroen i Norge åbnes, Hardanger kender du selvfølgelig fra Hardanger kniplinger. Den 5. oktober afholdt man det andet danmarksmesterskab i kettlebell sport, også kaldet ”girevoy” efter sportens stolte russiske rødder.

Ved Kommunevalget i Herning Collosseum rakte 13.638 den Venstre hånd op for kejser Krarup. Det er flere end hver fjerde på tribunen. Radikale Venstre Arulanantharajah Thillainadarasa (udtales: Arulanantharajah Thillainadarasa, fhv. Soc. og tamil) kom ind. Birgitte Pindebrænde Damgaard fik 14 stemmer, som hun uden tvivl vil misbruge som fundament til næste valg. Og ikke mindst Johannes P. som er døberen til de fleste kunst/kultur/sport initiativer i Herning og omkringliggende herreder fik mit kæmpekryds. Men ellers same same.

Der er kommet familieforøgelse, så jeg kører en Prins Henrik. Det er en Welsh corgi pembroke (2 hunde lang/1/2 hund høj), der hedder Limehill´s Dreamseeker, men bare kald hende Selma. Alle ungerne er blevet et år ældre. Jeg skal være farfar til foråret (Rasmus og Stine er de skyldige), Morten skal studere til skovfoged og ordekvilibristen Sofie er hans skytsengel. Mads Terminator 1. og Karl Terminator 2. er kreativeTEENS med decibel i særklasse. Sara er på sidste halvår af 10. klasse og regner helt naturligt med at køre på
1. klasse resten af livet. Nanna (snart 8) er den altid ironisk-vittige og sprudlende positive. Freja (snart 4) sørger for, at der aldrig er stille. Birgitte skal begynde i nyt job på Uhre Friskole til august. Jeg begynder lige nu som Art Director hos SHARK & Co reklamebureau i Horsens….Glæder mig 😉

Dejligt at ha’ dig i mit liv …og uden mig, ville det være meget kedeligt i dit 😉 Pas godt på dig selv og hinanden…OG RIGTIG GODT NYTÅR 2014 Kærlig hilsen Steen