…og så fik han også en iPave. Benedikt XVI (16) blev, med ført hånd, indviet i nutidens teknologiske vidunder. Han fører sin fingre hen over en glasplade og straks viser der sig en åbenbaring i form af billeder, film og tekst. Nu kan Han så bedre følge med i, hvordan aktierne står i Vertikanets andel i verdens største p-pillefabrik i Schweitz (nu er de jo også modstandere af abort). Ellers begynder året med overtagelse af formandsskabet i EU og Helle Torniøjet er glad for at stå i front for 500 mio. mennesker istedet for sølle 5,5 mio. Godt for dit CV, NÅR du skal videre Helle. Og så bliver lille bedårende prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie født. Kl. 8.27 kom der 49 cm og 2930 gram ud af prinsesse Marie. Det er da en nytårskur, der vil noget. Det italienske krydtogtskib, Costa Concordia, sank ved øen Giglios, da øen åbenbart havde flyttet sig ifølge kaptajnen. Så var det mere nærliggende at isbjerget havde flyttet sig for 100 år siden, da Titanic sank. Sverige fik den lille henrivende prinsesse Estella Silvia Ewa Mary med på listen over overførselsindkomster. Hjertevarm hilsen til søens folk…og specielt til Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller, der desværre kun blev 98 år. “Rettidig omhu” er hans enkle budskeb og det skal også være mit. A d r s B h i g B e v k – er gudskelov ved at blive fuldstændig glemt. Noget andet er Giro d’Italia, der vil blive husket i generationer. Med START foran min daværende hoveddør på torvet i Herning, blev jeg indviet i cykelsportens mystik. Du kan godt blive den sidste, selvom du kommer først i mål (indlysende). Og med de maskuline lyserøde farver, der prægede Midtjylland, ville det være oplagt at arrangere Gay Parade ugen efter. Landstræner Morten Olsen udtager 23 spillere til EM2012. Tænk, hvis man havde en virksomhed, hvor man ku’ ansætte over dobbelt så meget personale, end man havde brug for. Det er da lige noget for dig, Helle Torniøjet! Nationalmuset udgraver en møntskat på 700 sølvmønter fra 1400 tallet. Man ku’ også tabe penge dengang, men det var bare på jorden. I dag bliver de helt væk og om sekshundrede år er de stadig væk. I 2012 træder loven om homovielser i kraft. Stig Ælling og Steen AndersAnd må kysse hinanden. Og så gi’r han nok en Star Tour. En længere rejse kommer “Coriosity” på. Den lander på Mars. “Marsman I presume”…”Yes, and I feel thankful that I am here to welkome you”. Pia Kærs går som partiformand for Dansk Folkeparti. Siden har vi ikke haft flere tusinde stakkels pensionister og en tsunami af indvandring. Og lille skæve Villy “WakeUpCall” tror stadig, at han kan gå på vandet, selvom “the ice i Melting at the Poles”. Han trækker sig som Formand for SF, men fortsætter som Foreign Minister (den forrige minister) med pension. Og så er der kampvalg i østblokken. Sundhedsminister Astrid Krag og erhvervsordfører Annette Vilhemsen – Floskelstemmen må vige for den hvide dame. Holger K. (jeg ta’r forbehold for alt) Nielsen, bliver ny skatteminister, og med sin uddannelse som can. mag, i dansk og samfundsfag i 1979, er jeg fortrøstningsfuld. Så er der kommet en ny lukkelov, der mest handler om at holde åbent…hmmm? Four more years fik Ba-Ragtime Obama i USA efter en hård kamp mod tandpasta-reklamen, Mitt Romney.Masse-bryllupper er midlertidig udsat, da “Holy spirit Association for the Inification of World Christianitys” leder, Pastor Moon dør af en simpel lungebetændelse. Må Gud være med ham. En anden form for gudedyrkelse finder jeg hos den østrigske sange, skuespiller og tidligere skiløber i storslalom, Hansi Hinterseer. Vi husker alle gennembruddet “Du hast mich heut’ noch nichts geküsst”. Til jer der endnu ikke ved det, har han udgivet “The Danish Collection”. Tak Hansi!

Åh nej…hvordan skal vi snart ku’ tale sammen, når ord som: bajads, brødflov, charletan, dosmerseddel, flottenheimer, fusentast, kalas, kålhøgen, negerbolle, sporenstregs, træsk, knibsk, gebommerlig, snart forlader vores danske sprog. Når de så bliver erstattet af app, zumba, taxameterstyring, fredagsbar, brushupkursus er der igen ro på. Oppan Gangnam Style – Gangnam Style – op op op op oppan Gangnam Style – Gangnam Style – op op op op oppan Gangnam Style. Respekt for lyrik og dans på meget højt plan og næsten en mia. hits på YouTube. Mon ikke den lille buttede prop med den sjove frisure – også kaldet “den store efterfølger”, Kim Jong-un fra Nordkorea kigger lidt på de “forbudte” sider, for at lure PSY kunsten efter. Uffe Farvelbæk måtte forlade stillingen som kulturminister, fordi han ville feste uhæmmet på Akademiet for utæmmet kreativitet. “Jeg har i eftermiddag truffet en rigtig svær beslutning” meddeler Uffe. Det var han vel ikke ene om? Til gengæld får vi en meget tæmmet kulturminister, Marianne Selv-ved, der kan ha’ alle kulturpengene i sin håndtaske. OL/PARA-OL i London var jo fantastisk. Nu har vi endelig mulighed for at følge med i vores yndlingsdicipliner som 100 meter rygcrawl, der blev vundet af Zheng Tao, der ikke har nogen arme og flex-foot-Cheetah proteseprinterfødderne gør, at Oscar Pistorius fra sydafrika vinder guld i de paraolym-piske lege i fuld firspring (udgået ord). Og vores alle sammen Ronni Jensen blev nr. 10 i diskoskast med 42,51 meter. Kom igen Ronni! Og ikke at forglemme Liselotte Scharff Rosenhart grada la, med Priors Lady Rawange, der blev nr. 13 i kür med 73,550 procent. Godt gået hest. Apropos hest. Så har vi en af verdens førende ryttere siddende på tronen i Rusland. Vladimir Pu-tinsoldat (som synligt er tre uger yngre end jeg) vandt præsidentvalget igen efter Dmitrij Medvedjev, der lige havde suppleret Putin i 4 år, så forfatningen ikke blev brudt. Bytte bytte købmand. Hvis man googler Pussy Riot, får man “fisse optøjer” frem på skærmen. Putin vil ikke ha’ at piger, med dårlige strikkede huer over hovedet, der synger i en kirke. Så må de melde sig ind i koret. Rekonstruktioner, rerekonstruktioner, rererekonstruktioner…SAS. “Flyv ikke højere end vingerne bær’”. Ganske rigtig Lille Palle. Ledelsen tror vel stadig, at de sidder med hæderkronerne på hovedet og ikke har opdaget, at de skyhøje priser for en kop kaffe på første klasse er passé. Sælg det hele, før SAS taber yderligere højde. – Ægypten, Syrien, Israel, Palestina, Libyen, Grækenland, Italien, Spanien…tja? Jeg tror navnene på de lande taler for sig selv. Det er grusomt at så mange mennesker ikke kan få et liv i frihed og glæde. Mange millioner mennesker har ikke selv valgt at blive forhadt, forfulgt og forarmet! Disse mennesker har en dommedag hver dag og så laver vi bare lidt sjov ud af vores “dommedag” i december, hvor Maya-indianerne havde angivet en ny kalenderperiode og Sierra Nevada bjergene blev trampet ned af “de overlevende”, som en anden turistvandring. Andre ting kører bare på skinner. Danske Modeljernbaner havde 198 arrangementer i 2012. Blandt andet banebørstedag ved John og Niels fra Railorama og Niels-modeltog. Og vi ser alle frem til DMJU messen i april 2013(?) Søren Ryges “nye programmer” i 2012 er så inspirerende, at de lige så godt kunne blive sendt over Kalundborg Mellembølge radio. Stik piben ind Søren – man kan næsten høre græsset gro, mens du mumler. Så har vi haft besøg af Smør(re)brødrene Prise, Blomsterbagerorgier, Anne Hjernøes hjertemenuer, Claus Meyer bag tremmer, til middag hos de semikendte, den skaldede (der er et hår i min suppe) kok og ikke mindst min ven (tror jeg nok), Mik Schack, der får 5 kvm. køkken, med masser af samtale, til at præstere menuer, man næsten kan smage, ved at slikke på skærmen. Og så skal vi da lige glæde os over X-factor med den nedgroede negl (andet linned), Ida Coor, der som 11 årig vandt det første børne-melodi-grandprix og Blachman, hvis oldefar var en jødisk-russisk immigrant fra Vitebsk og som bosatte sig i Danmark for at undslippe pogromerne. Men det er en anden historie Blach X-Man.

Herning city er blevet noget mere kedelig efter jeg, i sommeren 2012, flyttede til Hammerum – The City that never sleeps. Birgitte inviterede mig indenfor og lokkede med de grønne skove. Foreløbig slår jeg græsset og har planer med lidt beskæring hist og pist. Vi er flyttet sammen og vores tilsammmen syv børn må leve med det i lyst og nød. Bjødstrupvej 10 er allerede blevet et “varmt” sted at være for vores venner og familie. Om det så er de “små” lune retter, Birgitte smasker på tallerkenen eller om det er vores hjertelige, inspirerende og intelligente måde at være på – står i det uvisse. Men de syv små d….. arbejder flittigt. Rasmus arbejder som Graphic interaction designer hos Design People i Århus, kæresten Stine er arkitekt hos Arkitema. Sofie arbejder på Fitness World og spinner som en kat, kæresten Morten har været på Madhimlen, men søger nu andre græsgange med kvæg eller grise, der skal serveres på et veldækket bord. Sara magter ikke engang at være teenager, men hun nyder livet, sammen med venner og kæresten Sebastian, WaSå? Mads har sidste år som preteenager, dyrker parkour, spiller guitar og sover med sin computer. Karl bliver den store bueskytte eller kok. Nanna går i nul’de klasse og oplever lige nu bog-stavernes muligheder. Freja (nu uden ble) snakker meget, rigtig meget og styrer de store i børnehaven og prøver også med os herhjemme. Fantastiske “unger” allesammen. Og Birgitte er kæreste, lærer, inspirationkilde og utrolig tosset, når hun kan leve sammen med mig.

Til alle jer, der har tygget sig igennem de mange ord på dette ark, må jeg beundre den usigelige tålmodighed. Dejligt at ha’ jer i mit liv og uden mig, ville det være meget kedeligt i jeres 😉

Pas godt på jer selv og hinanden …OG RIGTIG GODT NYTÅR 2013!

Kærlig hilsen Steen & ko

Reklamespot!!!

Jeg er begyndt med verdens største enmands reklamebureau. Sig det videre derude. Måske vanker der en middag på A Herford Beefstouw.