Freja 2010

TRO? Mennesket er den eneste dyrerase, der kan tro. Flere millioner andre racer VED. Tro er en belastning for os – ikke bare troen på Gud (eller andre tvivlsomme aktører i himlen) men også troen på fremtiden, troen på at vinde i lotto, troen på godt vejr i morgen, troen på at vi kan tabe os på piller. Alt sammen tro på noget vi ikke ved noget om eller kan styre, men bare håber på. Håbet er altså en direkte udleder af, at vi tror. En idiot opfandt en gang de tre famøse ord: Tro, håb og kærlighed. Det lyder utroligt smukt, men tro og håb, sætter vores hjernevindinger på overarbejde og belaster tankerne, i tilstand af sindsyge. Tro og håb hænger ulasteligt sammen som pære og banan (frugt fra hvert sit træ) og kærlighed falder helt udenfor. Den er der, eller også er den der ikke.

Nytårsaften 2009 hoppede vi alle ud i 2010 med troen på, at 2010 blev et godt rigtig godt år. Først 365 dage efter VED vi, om det blev det. Nu har vi hoppet en gang mere og iiihaaa….Jeg tror, at det bliver et godt år? Selvfølgelig skal vi TRO. Det er jo en overlevelse, der skal dæmme op for bekymringer, ærgelser, misundelse, sorg og alle de ting, der kan få os ud af ligevægt. Hvis så vi lod troen og de andre ting opveje hinanden, så er der kun VIDEN tilbage. Wauuu – en befrielse 🙂

Jeg VED, at du sidder nu og læser dette “P”. Hvorfor? Fordi, der står “P” 🙂 –og så vil du gerne vide, hvem og hvad jeg TROR og hvad jeg VED.

Den 1. januar 2010 banker en somalisk mand på døren til Muhammedtegneren Kurt Westergaard – med en økse. Nej, somalier. Muhammed ER ikke sort. Send ham ned til Haiti. Så kan han mærke jorden ryste. 7.0 på Richerskalaen slog flere tusinde ihjel. Connie “CO2 mod hede går”, udnævnes til ny EU-kommissær for klima. Endnu en studievært, der er hoppet fra tv til politik og retur. Det er sgu svært at vide om det er hende der spø’r eller svarer. Så ryster jorden i Chile – 8,8 på skalaen. Og lige et vulkanudbrud på island. Jordskælv i Spanien på 6,2. Oversvømmelser i Pakisten og Kina. Ialt 295.000 mennesker nåede ikke efterlønnen. 2010 er Europæisk År for Bekæmpelse af Fattigdom og Social Udstødelse. “Men de fattige, de er sgu så kedelige, Fritz” En anden slags udstødelse fik mange X-factor “sangere”. Den gamle Cæsars Thumbs up, Thumbs down i Colosseum virker sjovt nok endnu. En sværere opskrift på berømmelse: Skyd en masse ænder, pluk dem og kom dunene i en pose. Åbn 2000 butikker og køb Danmarks dyreste villa til 21 mio. Godt gået Larsen. Antallet af asylansøgere stiger, på trods af at Birthe Rønn Hornbæk er stillet op ved grænsen som advarsel. Caroline Wozniacki er ihvertfald rigtig dansker. For hun er nummer et på verdensranglisten. Kvindelandholdet i håndbold må også stadig være danskere, hvis de ta’r sig lidt sammen næste gang, der skal spilles noget stort. Forkælede danskere? Nej da! Vi er bare de rigtige danskere, der kræver vores ret til snerydning på villavejene, lærere og pæda-goger skal opdrage vores børn, tilskud til fedtsugning, og to års afstand mellem endt uddannelse og efterløn. Og i de par år kan man vel godt arbejde en time ekstra om ugen. SSF VillyHelle – fair løsning. Når man spørger i rød blok, hvordan vi sætter gang i væksten, lyder medicinen: “fremryk nogle offentlige investeringer, så vi kan få renoveret skoler og sygehuse”. Når Danmark så bliver rask, skal vi så ikke ha’ medicin længere? Eller hvad? Skal vi lytte med til højre eller venstre øre? Vi vil gerne stemme på mennesker, der giver os indflydelse på og ansvar for vores eget liv. For derefter kræve, at staten yder det hele. Nu ta’r I bare ned til Afghanistan og tvære de Talibanditter ud, så skal I nok få et par EH 101 helikoptere i 2013 til backup. Der har ikke været penge til at købe nok reservedele og til at forsyne helikopterne med maskingeværer og udstyr, så de kan forsvare de danske soldater. Send ’Bibbi & Snif’ derned og lad dem synge lidt country-toner fra dengang mænd var mænd med helikopteren i bukserne – og kvinder var glade for det. Med en seksløber behøver man sgu ingen backup. Så er der helt andre problemer i England. Firmaet Rogaine, der producerer produkter mod hårtab, forsøger med vold og magt at kapre britiske prins William som testperson. Hans måne skal nødig blive fuld i kirken, når han skal giftes med Kate Middleton. Og nu vi snakker om vejret…hm! De første måneder af 2010 var præget af meget koldt vintervejr. Januar var den koldeste måned i 23 år. Da sneen blev til vand, blev det meste af lufttrafikken i Europa påvirket af den enorme askesky fra Island.

I juli blev der målt 34 +gra-der —for første gang i 16 år. Lækagesagen kostede forsvars-minister Søren Gades politiske liv. Ærgeligt at de ikke fandt en lækage hos grænsevogteren Birthe Rønn. I april rundede dronning Margrethe 70 år, og det blev fejret over flere dage…Hip hip! Bla. med servering af en Rune Klan skinke. www.sladrehanken WikiLeaks satte dagsordenen med hundredtusindvis af lækkede dokumenter om Irak-krigen og Afghanistan-krigen. Men, bare rolig! I morgen er der nye overskrifter. Forfatteren Kurt Lassen udkom med bogen ”Plummer – Summen af kardemommen” om DR’s generaldirektør, som pludselig blev forhenværende, fordi han forplumrede en ytring og ikke troede, der fulgte en frihed med. 33 minearbejdere i Chile, reddes op efter at have været fanget 700 meter under jorden i 69 dage. Selv Birthe Rønn kunne være i elevator-cylinderen efter 69 dage. En af minearbejderne blev savnet af to koner. I Sydafrika spillede de bold til den store guldmedalje mens vuvuzelaen summede i forgrunden. Alberto Contador får et par gratis trøjer og vinder Tour de France. Silvio Berlusconi sidder, eller ligger, stadig i Italien. Skandaler? – alt lige fra Paris Hiltons kokaindom til Tiger Woods skilsmisse og Mel Gibson forældremyndighedssag mod ekskæresten Oksana Grigorieva. Er det ikke bare hverdagsting for os andre? Sy-stemkritikeren Liu Xiaobo fik Nobels Fredspris. Kineserne synes ikke, at han skulle ta’ den lange rejse til Stockholm. Han kunne få mere fred i en fængselscelle. Men den lille havfrue tog ikke skade af turen den anden vej. Kim Jong-Il er en farlig og meget lille mand, som ville se om han kunne ramme en lille Sydkoreansk ø med et missil. Det lykkedes, og nu er der krig igen igen igen. Har slog forøvrigt banerekord med flest hole-in-one på 18 huller -10!

Vores ordforråd blev også beriget med nye bogstavskombinationer: mailgate, udkantsdanmark, askesky, kødklister, blodmineraler, ghettopakke, 360-graders-eftersyn, klyngeledelse, jægerbogssag, zumba, nulvækst, burkarapport, pointsystem.

Jo mere du VED, jo mindre behøver du at TRO –citat: Steen Mikkelsen